VIDEO

 

HBO Max Byter Namn men Behåller Rabatten

Uppdatering: Nu är det klart hur det blir med prissättningen och dealen för befintliga kunder med 50% ”livstidsrabatt”. Det är inte så rolig läsning – det som idag kostar 99 kr / mån får en 70% höjning till 169 kr / mån. För rabatterade kunder det blir nedgradering till standard-abonnemanget, vilket innebär endast Full HD och två streams. Priset höjs dessutom från befintliga 49,50 kr per månad till 50% av nya priset, 129 kr, från och med juli (64,50 kr alltså). 


Så med andra ord blir det både dyrare och sämre. Varför inte erbjuda trogna kunder 50% på Premium 4K-abonnemanget? 


21 maj blir Sverige en av de första europeiska marknaderna där HBO Max förvandlas till nya tjänsten Max som även innefattar Discovery (Kanal 5). Många befintliga HBO Max-abonnenter har oroat sig för att namnbytet också innebär att de förlorar sin rabatt på 50% som erbjöds hösten 2021 och då lockade många. 


Det blir tre (fyra med sport) nya nivåer som är som följer: 


Bas (med annonser):  


 • Ett nytt Bas-abonnemang med annonser introduceras för en kostnad av 89 SEK / månad.  

 • Med detta abonnemang kan användare ta del av Max till en lägre kostnad med annonser. 

 • Användaren kommer kunna streama innehåll på 2 enheter samtidigt.   

 • Innehåll i Full HD-upplösning.  


Standard:  


 • Priset för ett Standard-abonnemang är 129 SEK / månad.  

 • Användaren kan streama innehåll på 2 enheter samtidigt.   

 • Innehåll i Full HD-upplösning.  

 • Detta abonnemang ger möjlighet till upp till 30 nedladdningar för att titta offline (begränsningar tillämpas). 


Premium:   


 • Premium-abonnemanget kostar 169 SEK / månad och ger den bästa tittarupplevelsen (den som idag kostar 99 kr, en 70% höjning alltså). 

 • Användaren kan streama innehåll på 4 enheter samtidigt.   

 • Full HD- eller 4K-upplösning samt Dolby Atmos -ljud (om tillgängligt).     

 • Upp till 100 nedladdningar för att titta offline (begränsningar tillämpas). 

 • Live-streamade tv-kanaler inkluderade i Premium-abonnemanget är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 9, Discovery Channel, TLC och ID. 


Sport (tillägg):  


 • Tillägget Sport kostar 260 SEK / månad (extra) och ger tillgång till Allsvenskan, Superettan, Australian Open, US Open Roland Garros, Speedway Grand Prix, PGA-touren, Giro d’Italia, Olympiska spelen i Paris 2024, livekanalerna Eurosport 1 och 2.   

 • Användaren kan streama sportinnehåll på 2 enheter samtidigt (begränsat till två av användarens tillgängliga strömmar utifrån aktuellt basabonnemang).  

 • Tillägget Sport kräver ett grundabonnemang och säljs separat som tillägg till Bas, Standard och Premium.   


HBO Max Facebook-sida är beskedet hoppfullt, men inte solklart: Rabatten kommer att finnas kvar även efter namnbytet, och de som idag betalar halva priset kommer tydligen att få fortsätta med det. 


”Har du registrerat dig för HBO Max med kampanjrabatt livet ut får du behålla din rabatt (50% rabatt på det då gällande priset) så länge ditt abonnemang hålls aktivt och du följer kampanjvillkoren.” 


Stora frågan, som vi ställt, är dock VILKET av de tre olika abonnemangsnivåerna som detta kommer att gälla på. För även MAX inför ny okynnet med reklam på billigaste abonnemanget, Full HD på mellersta och 4K Dolby Vision och Atmos på dyraste. 


Hur prissättningen på nya Max kommer att se ut är också höljt i dunkel just nu. I USA varierar priset mellan 10 dollar (ca 100 kr per månad) för ett reklambaserat abonnemang) och upp till 20 dollar (ca 200 kronor per månad) för reklamfri streaming i bästa kvalitet. Det blir även ett tillvalspaket för sport. 


För närvarande kostar ett abonnemang på svenska HBO Max 99 kronor per månad med 4K och Dolby Vision/Atmos, eller 49,50 kronor för dem som utnyttjade livet-ut-rabatten. 


Vi hoppas HBO gör rätt val nu och för över alla trogna kunder till samma förutsättningar och inte nedgraderar upplevelsen med detta erbjudande. 


 


Skrivet av stefan fischerström TRE KRONER

Tre kronor är en succéföljetong som sändes på tv4 mellan 1994 och 1999 vi kommer följa några familjer i det lilla samhället Mälarviken. Det handlar en historia om kärlek och svek, familjerelationer, om en sann värme och en galenskap. Men också om dramatik kring en stor arbetslöshet av svarta pengar och flyktingpolitik. I Mälarviken så ligger det en idrottshall som heter The Kronor som är den centrala samlingspunkten där ungdomarna tränar och samlas och många av föräldrarna arbetar. Vi kommer följa historien bland annat om familjen Wästerberg, Lindgren, Sjöqvist och Gustavsson men också de övriga människorna i Mälarviken. Och hur deras liv och deras öden sammanflätas på olika sätt

Titel: Tre Kronor

Genre: Drama

Skapad av: Peter Emanuel Falck och Christian Wikander

Musik: Lasse Holm

Antal avsitt: 123

Antal säsonger: 10

Språk: Svenska

Medverkande

Ulf Brunnberg

Christina Schollin

Nicklas Olund

Skrivet av Stefan Fischerström

Talk To Me

Talk To ME kommer som digitalt

Talk To Me
Betyg 7
Svensk biopremiär 28 juli 2023
Regi och manus Danny och Michael Philippou
I rollerna Miranda Otto, Sophie Wilde, Joe Bird, Marcus Johnson och Alexandra Jensen


En skräckfilm som ger skräckfilmsfantaster en underhållande, och på samma gång skrämmande och läskig upplevelse men som också ger funderingar kring liv, som död, sorgarbete och tonåringar, för oss som helst vill ha mer än enbart underhållning av en film.


Mia (spelas av Sophie Wilde) är en tonåring som förlorat sin mamma och sörjer henne djupt. Hon har ett jobbigt förhållande med sin pappa. Framför allt är problemet att Mia och hennes pappa aldrig riktigt kan prata om mammans död och sina känslor kring detta. De bär sin sorg var för sig. Mia hänger mest med sina två kompisar syskonen Riley (Joe Bird) och Jade (Alexandra Jensen) och deras mamma Sue (Miranda Otto från Sagan om ringen-filmerna).


Ett gäng ungdomar har hittat en metod som ger dem kontakt med andevärlden, det vill säga andar efter människor som dött. En av ungdomarna har fått tag på en porslinshand som sägs vara porslin som täcker en hand efter ett medium som dött. Genom att röra handen kan de få kontakt med andar. De har dock fått en bestämd: att den tid de släpper igenom andarna får inte pågå längre än 90 sekunder. Om de låter anden vara där längre tid kommer den att ta över människan och den personen blir som död. Den som håller i handen, det är den personen som anden går in i en stund. Dessa andar som kommer är demoner, ingen av dem är särskilt snäll och vill inte människorna väl.


Ungdomarna har jättekul, det är skrämmande med ändå spännande och de spelar in det som händer. Självklart händer det att någon låter det pågå längre än 90 sekunder. Det vore ingen skräckfilm annars. Så långt är det en vanlig skräckfilm som vi sett många olika varianter av. Det som gör att det blir intressant också för den som inte älskar skräckfilms-genren rakt av är hur dessa okontrollerbara övernaturliga krafter släpps in av den som har djup sorg. En sorg som inte bearbetats eller hanterats utan fått växa inom den unga tonåringen Mia. För henne blir denna lek med kontakt med de döda viktig eftersom hon hoppas få kommunicera med sin mamma.


Denna film är så snyggt och skickligt berättad med både musik och ljud som är en del av handlingen. Den är snillrikt komponerad med oväntade vändningar. Vill man samtidigt att en film har något att berätta utöver underhållningsvärdet av att den kittlar skräckfilms-nerven så har den absolut något att säga om vikten av att bearbeta sorg genom att tala med varandra. Därför är titeln på filmen genialisk. Talk To Me. Den är skrämmande och samtidigt har den något att säga. Att prata med varandra vid sorg är helt nödvändigt för att läka.


Filmen är långfilmsdebuten att två australiska tvillingar, Danny och Michael Philippou.
Talk To Me hade världspremiär på Adelaide Film Festival och valdes därefter ut för till Sundance-festivalen där den hyllades av bland andra Jordan Peele, Ari Aster, Steven Spielberg och Stephen King. Om du blir nyfiken på dessa filmskapande tvillingar kan du kika in på deras YouTubekanal RackaRacka. 
Kanalen blev känd för videor med fartfyllda skräckparodier, som där McDonalds maskot Ronald McDonald visar sig vara en psykopatisk mördare. RackaRackas första stora hit var videon Harry Potter vs Star Wars, som fick sju miljoner tittar på bara en vecka och vann två priser på 2014 års Australian Online Video Awards.


Hollywood Reporter skrev om Talk To Me:
Filmen anammar snyggt den skrämmande tanken att sorg och trauma kan bjuda in mörka, främmande krafter. Den ger välkommet nytt blod åt skräckgenren.


Om man tycker om Peronomalt och jag skriver under att filmen är kanonbra


 


Skrivet av stefan fischerström