KATEGORI: DRYCK

ALLT OM DRYCKER, VIN, ÖL, ALKOHOLFRITT OCH ANNAT TREVLIGT ATT NJUTA AV. ANSVARSFULLT

SPORT DRYCK PÅ MARVEL FIGURER

Efter ett intiensivt tränigspass är det viktigt att fylla på depåerna med vätska igen. och varför inte göra det precis som superhjältarna från Marvel när ändå är igång?

Marvel Super LXR Hero Hydration Citrus Lemon lime hjälper till att återsälla kroppens vätskebelans under fysisk aktivitet och bidrar med hydrerring och näring till kroppen.

skrivet av stefan Fischerström

Barolo Comune di Verduno

Vinonista har blivit med vår första kommun Barolo. För att vara lite mer exakt så är det vår producent Cascina Massara som från årgång 2019 gör en Barolo med bara druvor från Verduno.
 
Här står jag och Gianluca framför vinet när det fortfarande mognar i Massaras stora fat. Nu är vinet tappat på flaska och har nått Sverige.


Cascina Massaras Barolo Comune di Verduno är en blandning av vinstockar från tre vingårdar i Verduno.
 
Neirane med sina vita kalkrika jordar 20%, Castagni med högre höjd och mörkare jordar 60% och 20% från den ikoniska Massara-vingården, en vingård som vetter mot morgonljuset i öster.
 
Druvorna från de tre är samjästa och de tar verkligen fram fräschören i 2019 års årgång.


I doften känns den förvånansvärt mogen. Jag känner också att detta vin kommer få en fin utveckling i vinkällaren. Smaken är intensiv med en fin fruktighet. Finishen är ren och frisk, med tydliga, men behagliga och fint integrerade tanniner.


 


Årgång 2019 i Barolo var en allmänt sval växtsäsong som ledde till en sen skörd. Druvorna hade därför tid att samla på sig mer komplexitet.
 
Barolo viner från 2019 är generellt strukturerade, balanserade och byggda för lagring. När Wine Spectator betygsätter årgångar ger dem 2019 en poäng mer än den av mig älskade årgång 2013. Återstår att se om de har rätt om några år när jag kan prova 2019 med lite ålder


 


Förra nyhetsbrevet skrev jag om att jag 2024 inte deltar i Vinordic på grund av Systembolagets omfattande konkurrenshinder mot ordervaror.
 
Jag fick en väldigt fin respons men också många frågor. Här kommer några korta klargöranden:
 
Våra viner finns fortfarande att beställa på systembolaget.se 
 
Men istället för att investera i marknadsföring för att nå nya kunder så lägger vi de pengarna på att köpa in mer spännande viner till er befintliga kunder.
 
Personligen så växlar jag tid, och framförallt energi, från att jaga Systembolagets ledning till att istället jaga restaurangkunder.


Skrivet av stefan fischerström