KATEGORI: TEKNIK/PRYLAR

ALLT DET SENASTE OM TEKNIKEN OCH PRYLARNA SOM GÖR VÅRT LIV MER SPÄNNANDE

975 DUAL MODE WIRELESS KEYBOARD

975 Dual Mode Wireless Keyboard

Det är verkligen en distinkt klasskillnad när man tar det trådlösa tangentbordet HP 975 Dual-Mode Wireless Keyboard och jämför det med de betydligt mer anonyma tangentbord som brukar följa med när man köper en av deras vanliga stationära datorer eller någon av deras allt-i-ett-datorer.

HP 975 har en enkel design med låg profil och allting med tangentbordet utstrålar kvalitet.

Tangenterna är lika behagliga att skriva på som några av de bästa tangentborden på bärbara datorer. Du får dock inte samma fysiska respons från tangentbordet som med ett bra mekaniskt tangentbord, där tangenterna vanligtvis brukar vara högre och mer fjädrande.

Tangenterna är väl upplysta, så det är enkelt att se bokstäver och andra tecken. Tangentbordet kan själv känna av omgivningens ljusnivå, för att sedan höja och sänka ljusstyrkan efter behov.

Inställningarna styrs via HP:s välgjorda program. Till exempel kan funktionstangenter fås att utföra kommandon där flera tangenter måste hållas intryckta samtidigt.

Tangentbordet kan kopplas ihop med tre enheter: två med Bluetooth och en via den medföljande USB-adaptern. På så sätt kan du ha det anslutet till datorn, surfplattan och mobilen, och växla mellan dem med ett tryck på tangentbordet. Varje enhet har sin egen knapp med en liten ljusindikator som visar vilken anslutning som är aktiv.

Det inbyggda batteriet behöver laddas genom att ansluta en USB-kabel och när batteriet är fulladdat kan det hålla tangentbordet igång i upp till sex månader.

HP har överträffat sig själva med HP 975, men det avspeglas också i priset som ligger i överkant.

+ Ett plus är att man kan koppla in tre enheter

+ Mycket välbyggt

- Ganska dyr

Pris 1670 kr

Skrivet av stefan Fischerström

Betyg: 8/10

HP 935 CREATOR WIRELESS MOUSE

HP 935 Creator Wireless Mouse

HP är kanske inte mest kända för att tillverka datormöss, men den stora datortillverkaren har faktiskt lyckats ganska bra med sin nya trådlösa mus HP 935 Creator.

Det är en välväxt mus som är både hög och bred. Den påminner en hel del om en av Logitechs ergonomiska möss, eftersom HP 934 Creator både har en liten hylla för tummen och ett supersnabbt mushjul som kan lutas åt sidorna och på så sätt fungera som ett par extra knappar. Det snabba mushjulet kan ställas om till att rulla i knarrande steg istället för steglöst, men knappen som växlar mellan de två alternativen är ganska lös.

Musen passar bra för mellanstora och stora händer. Dessutom kan knapparna vara aningen svåra att nå om du har korta fingrar. Musen har totalt tio knappar, och sju av dessa kan programmeras med de funktioner du behöver.

Den trådlösa musen kan paras ihop med tre olika enheter, som du sedan kan växla mellan genom att trycka på en knapp på musen. Anslutningen upprättas via Bluetooth eller via den trådlösa USB-adapter som medföljer. I teorin borde adaptern kunna ge en snabbare och stabilare anslutning mellan mus och dator än Bluetooth, men vi kunde inte märka någon som helst skillnad. För de flesta borde Bluetooth-anslutningen bli självklara valet, inte minst eftersom den drar mindre batteri. Om du vill ta med dig musen kan adaptern gömmas undan i ett hålrum under musen.

Inställningsprogrammet är enkelt och överskådligt, och har praktiska funktioner som möjligheten att skapa och spara separata inställningar för olika Windows-program.

+ Kan anslutas till tre enheter samtidigt

+ Ligger skönt i handen

-Lös omkopplarknapp

Pris 880

8/10

Skrivet av stefan Fischerström

WEBCAM 965 STTREMING USB 3.0

Webbkameror introducerades först i mitten av 1990-talet. Ungefär samtidigt gjorde framsteg inom internet hastighet och video komprimering telekonferenser mer lönsamma än någonsin tidigare. Den ökande populariteten för livestreaming drev ytterligare innovation, och nu används webbkameror flitigt i alla möjliga applikationer.

De flesta moderna bärbara datorer har en inbyggd webbkamera, så nästan alla har tillgång till en - men sanningen är att bärbara webbkameror kan begränsas när det kommer till kraft och flexibilitet.

Om du letar efter en förstklassig webbkamera behöver du inte leta längre än till HP 965 4K streaming-webbkamera . Det är en av HP:s bästa webbkameror och lämpar sig för en mängd olika användningsområden.

Även när video samtal blev vanligare i början av 2010-talet, sågs webbkameror inte som nödvändig kringutrustning av många konsumenter. Det förändrades 2020, efter att covid-19-pandemin tvingade företag att anta policyer för att arbeta hemifrån och skolor för att övergå till distansutbildning.

Som ett resultat sköt webbkamera användningen – och efterfrågan – i höjden.

FÖRETAGARE OCH PROFFS

Att arbeta hemifrån, som en gång sågs som en lyx för många, har blivit det nya normala i många branscher. Fler människor än någonsin tidigare arbetar på distans, och telefonkonferenser har blivit avgörande.

Om du är en upptagen professionell som deltar i flera video samtal om dagen, är en extern webbkamera viktig för att synas och höras så tydligt som möjligt. Oavsett om det är ett stort möte med en annan avdelning eller en viktig presentation för en kund kommer du inte långt med en webbkamera av låg kvalitet.

Enligt en undersökning gjord av PwC , en affärs konsultbyrå, uppgav upp till 75 % av webbkamera användarna att de bedömer andra efter kvaliteten på deras video eller ljud under en telefonkonferens. Med det i åtanke är det viktigt att du har en kamera av hög kvalitet, så att du och dina idéer sticker ut.

STUDENTER OCH INSTRUKTÖRER

Proffs var inte de enda som fann sig arbeta på distans under pandemin. Det gick inte att återvända till klassrummet personligen, elever i alla åldrar var tvungna att snabbt anpassa sig till fjärr inlärning via gruppvideosamtal.

Även om en extern webbkamera av hög kvalitet är till hjälp för eleverna, är den ännu viktigare för deras instruktörer. Att använda en kamera av låg kvalitet kan hindra kommunikation och samarbete, och elever kan missa viktiga poäng eller uppgifter på grund av grumligt ljud eller låg upplösning.

SPELARE OCH STREAMERS

Populariteten för livestreaming fortsätter att växa , särskilt i världen av videospel och e-sport. Vissa spelare har till och med nått kändisstatus tack vare sin skicklighet eller upprörande personligheter.

Toppstreamare över hela världen känns nu omedelbart igen tack vare deras persona på skärmen, som vanligtvis fångas av en högkvalitativ webbkamera och mikrofon. Om du är intresserad av livestreaming kommer du inte så långt med en subpar webbkamera - spelare förväntar sig alltid högsta kvalitet.

HP är välkänt för den allra bästa PC-kringutrustningen, och det inkluderar webbkameror. Oavsett vad du använder en webbkamera till, har vi dig täckt med HP 965 4K streamingkamera.

HP 965 4K-strömningskameran är ett av HP:s mest kraftfulla erbjudanden, och den kombinerar högkvalitativ bild och ljud med automatisk AI-förbättring – så att du ser och låter som bäst, oavsett miljö.

ÖVERLÄGSEN BILD- OCH LJUDKVALITET

HP 965 är kapabel till 1920 x 1080 Full High Definition (FHD) video med 60 bilder per sekund (FPS) eller 3840 × 2160 Ultra High Definition (4K UHD) vid 30FPS. Detta tack vare dess kraftfulla 8MP Sony Starvis CMOS-sensor.

Du kanske undrar hur en kamerans megapixelantal översätts till standardskärmupplösningar.

En megapixel är lika med 1 miljon pixlar – och multiplicerar du de vertikala och horisontella måtten i en upplösning får du det totala antalet pixlar. Till exempel har 1920 x 1080 skärmar totalt 2 073 600 pixlar, eller cirka 2 MP.

Det betyder att HP 965 4K-strömningswebbkameran kan ta bilder med upp till 8 294 400 pixlar för en otroligt tydlig, skarp bild.

Men upplösningen är inte det enda som påverkar kamerans bildkvalitet. Det finns också storleken på bländaren, som är det lilla hål som ljuset passerar genom för att nå sensorn. Större bländare släpper in mer ljus, vilket ger en tydlig bild även i svagt ljus.

Storleken på en bländare mäts i F-stopp, och lägre F-stopp motsvarar bredare bländare.

HP 965 har ett 18 mm objektiv med ett F-stopp på 2, vilket gör den otroligt mångsidig oavsett hur mycket ljus du har att arbeta med.

För att förbättra bilden ännu mer kan HP 965 ha högt dynamiskt omfång (HDR). Dynamiskt omfång avser skillnaden mellan de ljusaste och mörkaste pixlarna på en skärm. Det betyder att HDR-kompatibla kameror som HP 965 producerar bilder med högre kontrast och mer levande färger.

Men nog om bildkvaliteten, hur är det med ljudet? Det kan vara ännu viktigare för att säkerställa smidig kommunikation. Lyckligtvis kommer HP 965-webbkamerans integrerade dubbla mikrofon system att få dig att låta ditt bästa i alla miljöer.

Alla webbkameror är inte lika mångsidiga som HP 965. Inbyggda webbkameror för bärbara datorer är begränsade till skärmens rörelseomfång, och externa webbkameror i lägre ände rör sig inte alltid som du behöver.

Detta är inte ett problem med HP 965 streaming webbkamera. Tack vare sin justerbara bas med full 360-graders vridning och 90-graders lutning kan du rama in dig själv perfekt i vilken miljö som helst. Den kan också enkelt fästas på ett stativ för ännu mer mångsidighet.

Det är inte allt. Webbkameran är även utrustad med HP Presence-programvara och inbyggd artificiell intelligens som automatiskt förbättrar bilden.

Till exempel säkerställer HP:s auto-frame-teknik att motivet förblir i fokus: du kan ställa in det för överkropp, huvud och axlar eller huvud beroende på ditt avstånd från kameran. Den kan till och med projicera en bild bakom dig för att dölja distraherande bakgrundselement.

Till skillnad från lägre webbkameror har HP 965 ett justerbart synfält, eller FOV. FOV anger bredden på en kameras betraktningsvinkel - så en hög FOV betyder att du får en bredare vy, medan en låg FOV motsvarar en smal vy. HP 965 har tre inbyggda FOV-alternativ: 100 grader, 90 grader och 78 grader.

En sista funktion som är värd att nämna är keystone, vilket är en optisk effekt som gör att vissa föremål i ramen blir skeva på grund av kameravinkeln. HP 965 har automatisk keystone-korrigering som gör det här problemet föråldrat. Detta är särskilt användbart för att säkerställa maximal tydlighet i presentationshjälpmedel, till exempel en whiteboardtavla, som kan vara särskilt benägen till keystone.

ANDRA FUNKTIONER

HP 965 streaming webbkamera är kompatibel med Windows 10 och 11-baserade system, samt MacOS 10.10+ och ChromeOS. Anslut den till valfritt system via valfri USB 3.0 Type-A-port.

Orolig för integritet? Det finns ingen anledning att koppla bort webbkameran från din dator när den inte används tack vare det praktiska magnetiska linsskyddet.

Slutligen är det viktigt att notera att HP förblir dedikerad till att skydda miljön: HP 965 är tillverkad av 85 % återvunnen plast, och förpackningsmaterialet är hållbart framställt och återvinningsbart.

SLUTSATS

En webbkamera är inte längre en "trevlig att ha" kringutrustning. I vissa branscher är det absolut nödvändigt! Låt inte en webbkamera av låg kvalitet hindra din kommunikation. HP 965 streamingkamera är det perfekta alternativet för alla användare, från proffs till studenter till spelare och alla däremellan.

För

+Hög upplösning

+Auto-framing fungera bra

+en bra mikrofon prestanda

Mot

-inte den bredaste Fov

-Hård belysning ibland

-Billigare 4K- alternativ finns

tack till HP

Betyg: 8/10

skrivet av stefan Fischerström