FILM/TV NYHETER

HET TRAILER: ILLUMINATIONS JULFILM ÄNDER! VERKAR BLI KUL

Nu var det länge sen vi såg en trailer Eftersom Pixar verkar ha gått lite vilse med sina långfilmer på senare år, så är det kul att se att Universals Illumination verkar vara den nya, klarast lysande stjärnan på animationshimlen.

Den 22 december, lagom till jul tar skaparna av succéfilmer som Minioner och Dumma Mej oss med på ett spännande äventyr i den nya originalkomedin Änder! Filmen handlar om familjen Mallard som beslutar att bryta sina rutiner och ge sig ut på en resa från New England till Jamaica. Pappa Mack är nöjd med sitt lugna liv, men mamma Pam längtar efter äventyr och vill visa världen för sina barn, tonårssonen Dax och lillasyster Gwen. När en migrerande ankfamilj landar i deras damm med berättelser om exotiska platser, bestämmer de sig för att ge sig ut på en familjeresa.

Resan går dock inte som planerat och familjen möter en rad utmaningar på vägen. Men upplevelsen blir en lärdom för dem alla, där de vidgar sina vyer, skaffar nya vänner och lär sig mer om sig själva än de någonsin kunnat föreställa sig.

Filmen, med manus av Emmy-belönade Mike White, bjuder på en stjärnspäckad röstensemble, inklusive Kumail Nanjiani, Elizabeth Banks, Caspar Jennings, Tresi Gazal, Awkwafina, Carol Kane, Keegan-Michael Key, David Mitchell och Danny DeVito.

Änder! är regisserad av Oscar-nominerade Benjamin Renner, och verkar bli en visuell fest med unikt konstnärskap och Illuminations karaktäristiska humor och hjärta.

INGA RYMDEN FINNS INGA KÄNSLOR

I rymden finns det inga känslor

Titel: i rymden finns inga känslor

Skådespelare: Bill Skarsgård som Simon Martin Wallström som Sam

Genre: Drama, Komedi, Romantik

Längd: 1h 25 min

Språk: Svenska

Åldersgräns: 7 år

Regi: Andreas Öhman

I rymden finns inga känslor handlar om Simon som har funktionsnedsättningen autism/Asperger. Filmen börjar med att hans bror Sam´s flickvän gör slut med Sam och vardagsrutinerna bli upp och ner. Simon kommer då på en idé som ska hjälpa sin bror att hitta en ny flickvän som kan ta över Sam´s gamla flickväns sysslor, så att allt blir normalt igen. Tyvärr är det inte så enkelt och Sam vill inte ha någon flickvän. Simon försöker ändå.

Totalt 8/10

Skrivet av Stefan Fischerström

ÅRET JAG SLUTADE PRESTERA OCH BÖRJADE ONANERA

Året jag slutade prestera och började onanera

Året jag sluter prestera och började ornera handlar om Hanna som spelas av (Katia Winter) som är mitt i karriären, hon lever ett stressigt och högpresterande liv och är inte alltid där för sin omgivning. En dag bestämmer sig för att säga upp sig för att kunna spendera mer tid med sin man Morten (Jesper Zuschlag) och deras son. Problemet är bara att det visar sig vara för sent och snabbt faller allt i Hannes liv ihop som ett korthus. Men hennes nya vän Liv (Vera Carlbom) sp inser Hanna att det finns mera i livet än jobb och familj

Året jag slutade prestera och började onanera är regidebuten för producenten Erika Wasserman, som bland annat har producerat Gräns. Manus är skrivet av Christan Magdu i samarbetar med Wasserman. Christin Magdu har skrivet en kortfilm som heter The Pro.

Förutom att jag slutade prestera och började onanera har en annorlunda och tungvrickande titel så är filmen verkligen genuint rolig. Det vara flera gånger som jag skrattade till men inte helt rakt ut men den kommer får ett bra betyg till en komedi vill jag lova. Det finns hel del pinsamma scener i filmen som avhandlas med finess och balans. Det går väldigt lätt att hamna i en fallgropar i denna genre och blir det dåligt.

Filmtitel: Året jag slutade prestera och började onanera

Regi: Erika Wasserman

Skådespelare: Katia Winter, Jesper Zuschlag, Vera Carlbom

Genre: Drama /komedi

Längd: 1h 40 min

Land: Sverige

Språk: svenska danska

Åldergränds: från 15 år

Totalt: 8/10

SVT PLAY-TIPSET: PRINSESESSA

Prinsessa handlar om den 18- åriga Maja (Zandra Anderson) som kommer ifrån en liten stad någonstans i Sverige och hennes högsta dröm är att bli skådespelare. När dokumentärfilmaren Erika som spelas av Moa Silén som ger henne chansen att bli känd. Då hoppar Maja på erbjudandet och hoppas att det ska hjälpa henne och visa hela välden hur vacker hon är men på vägen dit blir det lite krokigt .

Prinsessa (Starring Maja) är en tre faldigt Guldbagge nominerad film av Teresa Fabik som har gjort bland annat filmen Hip Hip Hora som värmer både hjärta och själ. Den fick aldrig den publiken som den förtjänade på bio då den hade premiär 2009. Nu har den en helt annan publik och har chansen att upptäcka den. En feelgood dramakomedi för hela familjen, där nog alla kan känna igen sig i att ha en dröm som man inte kan uppfylla men man ger inte upp. Man våga tro på sig själv.

I rollerna ser vi bland annat Maria Lundqvist, Christan Magdu och Anastasios Soulis. och Henric Brandt

Filmen kan ses på SVT Play fram till och med till den 30 juli och vi rekommenderar såklart att se den filmen innan den försvinner därifrån.

FILMNYTT: NU KAN DU SE TRAILEN PÅ UNCHARTED- FILMEN

Den har skjutits upp några gånger men nu verkar det som att det blir februari 2022 som vi kommer att få se Tom Holland som spela Nathan Drake på biodukarna. För den som är intresserad så kan jag föra dra trailern nedanför.

skrivet av Stefan

MER ÄN ETT SILENT HILL-SPEL KAN SLÄPPAS UNDER 2022

Konami ska enligt rykten börja göra ett nytt spel igen som Metal Gear Solid och Castlevania.

Det Japanska spelstudion Konami har inte varit särskilt flitiga när det gäller att vara på sina tidigare populära spelserier de senaste åren, men nu verkar det bli ändring på det.

Enligt källor till sajten VGC håller studion på att omstrukturera sig för att börja skapa premium-spel igen, som till exempel flera Silent Hill.

Dessa Silent Hill-spel ska vara under utveckling av externa studior, som samarbetar med Konami. En av dessa ska vara en framstående" japansk studio, medan det även finns rykten om det polska Bloober Team som har gjort The Medium.

Det senaste spelen i serien släpptes 2012 ska hetta Silent Hill: Downpour och Book of Memories.

Det var tidigare på gång att Hideo Kojima, som är känd för "Metal Gear Solid"-serien skulle göra Silent Hills med

Skådespelaren Norman Reedus som är med The Walking Dead han har huvudrollen, men det projektet lades ner. Istället gjorde han Death Stranding med samma skådis.

Samma källor till VGC menar även att en extern studio arbetar med en remake av "Metal Gear Solid 3: Snake Eater" och att ett nytt Castlevania är på gång. Flera av studios spel har filmatiserats, som Silent Hill" från 2005 och Netflix populära animerade Castlevania-serie.

skrivet av stefan

NETFLIX-GAMING HAR SLÄPPT SINA FÖRSTA SPEL I POLEN

vi kunde tidigare i veckan rapportera att Netflix kommer att börjar med spel och nu är det här.

Netflix i Polen har nämligen släppt två Stranger Things-mobilspel som det går att testa på under en viss tid. Dessa två spel fick namnet “Stranger Things: 1984” och “Stranger Things 3:The game“.

Hur dessa spel ser ut är okänt men enligt Talkesport.com så finns endast i biblioteket för dig som har Google Play Store i Polen, det finns alltså inte till IOS än.

skrivet av stefan

DET TIDSRESANDE TONÅRSDRAMAT "LIFE IS STRANGE" ÄR PÅ VÄG ATT BLI TV-SERIE

Det första spelet i Dontnod Entertainments serie "Life is Strange" följer vi den 18 år gamla Max Caulfield, som upptäcker att hon har förmågan att spola tillbaka tiden när hon anländer till sin nya skola. Precis som i många andra berättelser om tidsresor blir det så klart konsekvenser, som hon och hennes bästa vän Chloe måste lösa.

En tv-serie baserad på spelen behöver inte nödvändigtvis följa berättelsen om Max Caulfield eller handlingen från "Life is Strange 2" eller det kommande "Life is Strange: True Colors". Det skulle även kunna bli bra om de lyckas fånga den säregna stämningen och tematiken från spelen, om det handlar om en ung individ som måste hantera sitt vardagsliv samtidigt som den har en superkraft.

skrivet av stefan

REGISSÖREN TILL SONIC-FILMERNA VILL GÖRA EN SMASH BROS-FILM

I en värld av universum

Efter Marvels framfart med sitt Cinematic Universe så försöker alla studior satsa på sina egna sammanhållande filmuniversum. Paramount försöker bygga ut ett Sonic-universum efter att båda filmen om den blå igelkotten har fått bra kritik både från tittarna och media. I och med att Sonic ingår i Super Smash Bros tillsammans med Mario och gänget fick Sonic the Hedgehog 2s regissör Jeff Fowler frågan av comicbook.com, om han kunde tänka sig göra något på den spelserien. Även om Fowler var lite skeptisk till om det kan ske, så sa han att han gärna skulle göra filmen om möjligheten dök upp.

"Nothing would make me happier than to just throw all the characters into a battle royale and do a big Smash Bros. thing. That would probably require some work from the lawyers before that could happen,"

Detta kan ju givetvis bli problem med licenser då Nintendo äger Super Smash Bros och Sega äger Sonic. Nintendo håller ju i sin tur på med en egen animerad Mario-film under Universals flagga vilket skulle göra det svårt för båda karaktärerna att existera i samma film. Å andra sidan, Sony lånade ut Spider man till Disney, så ingenting är omöjligt idag.

SONIC 2 SLÅR NYTT REKORD

Gotta goer

Öppningshelgen för Sonic the Hedgehog 2 i USA har, enligt Variety, slagit rekord. 71 miljoner inspelade dollar i USA slår med marginal de 58 miljoner som första filmen drog in. Där och då var det ett rekord för filmer baserade på spel, så detta innebär förstås att det är ett nytt saftigt rekord.

Globalt sett att Sonic 2 har hittills dragit in 141 miljoner dollar. Det går bra. Det också snabbt.

Om det kommer en Sonic the Hedgehog 3-film? Jag tro att det kommer en 3 rulle redan i görningen, liksom en Knuckles-fokuserad på tv-serie. Och någon gång i år släpps det ambitiösa Sonic Frontiers

Skrivet av Stefan Fischerström

RESIDENT EVIL INFINITE DARKNESS

Resident Evil infinte Delay bli försenat

Ny uppdatering av resident Evil kommer bli försenat till nästa år kommer Filmen vara ute i butiken om vi har någon info så läger vi ut det

NETFLIX LÄGGER NER RESIDENT EVIL EFTER EN SÄSONG

Tittarsifforna var inte tillräckligt höga för att ge serien en fortsättning.

Netflix har valt att inte återvända till New Raccoon City. Rapportera att skräckserien Resident Evil läggs ner efter bara en säsong

Resident Evil släpptes på streamingtjänsten i mitten av juli, som en fristående futuristisk spinoff på den mycket populära tv spels franchisen. De åtta avsnitten lockade inte tillräckligt med tittare i förhållande till seriens budget för att garantera en fortsättning. Efter tre veckor föll Resident Evil utanför Topp 10 listan

Serien sågades av både kritiker och fans

Skrivet av Stefan Fischerström

DETTA ÄR EN EXEMPELTEXT

Nya Beck filmen som heter Dödsfällan som har nummer 47 i oningen kommer på juldagen

Polisaspirant Vilhelm Beck är ute på praktik med sin hanledare när han vid rutinmässigt stopp se ett inbrott och hittar en död 17 åring på brottsplatsen. Det blir ett fall för Alex och Martin och dom andra i Beck-gruppen.

skrivet av Stefan Fischerström

POPULÄRA SCI-SPELET DEATH STRANDING BLIR FILM

Hideo Kojimas populära sci-fi-spel "Death Stranding" från 2019 ska bli film, skriver Deadline. Detaljerna är få, men filmen sägs "introducera nya element och karaktärer inom samma universum". Projektet är under utveckling och vi lär få namn på både manusförfattare, regissör och skådisar inom kort.

Kojima jobbar med producenten Alex Lebovici (senast aktuell med skräck-snackisen "Barbarian" med Bill Skarsgård) för att överföra det postapokalyptiska och övernaturliga succéspelet (mer män 10 miljoner spelare) till film.

- Det är ett stort ögonblick för franchisen och jag ser fram emot vårt samarbete för att ta "Death Stranding" till bioduken, kommenterar spelskaparen.


Det blev nyligen känt att "Death Stranding"-spelet ska få en uppföljare med Lea Seydoux och Norman Reedus tillbaka i sina roller. I originalet hade även bland andra Mads Mikkelsen, Troy Baker, Margaret Qualley och filmskaparen Guillermo del Toro lånat ut sina ansikten och/eller röster.

Skrivet av stefan

BECK GRANNEN ÄR DÖD

den folkkäre skådespelaren Ingvar Hirdwall har gått bort rapporterar TT på långfredagen.

Skådespelaren Ingvar Hirdwall påbörjade sin filmkarriär för sedan 60 år sedan, i filmer som bo Widerbergs som "Kvarteret korpen" och Hasse Ekmans "Min kära är en ros" (båda från 1963).

Genom åren har det blivet åtskilliga roller, såväl på tv och film som på teaterscenen. Han syntes i sin första Beckroll redan i 1976 års "Mannen på taket", men har under de senaste 25 åren blivet " Martin Becks granne" med hela svenska folket. karaktären Valdemar dyker upp med sin stödkrage som ett känt inslag i varje Beck film sedan 1997 och frågar: ska ´ru ha en stänkare?"

Hirdwall var förstås mycket mer än "Bänkgrannen" och har ett 80-tals andra filmer och serier på sitt cv. Bland de mer kända finns "Män som hatar kvinnor" från (2009) "Om jag vänder mig om" (2003) "Barnens ö" (1980) för de två sistnämnda belönades han med en Guldbagge.

Han synts senast i "Beck Quid Pro Quo" och medverkar också i de två kommande Beck Filmerna. De Blir hans sista roller.

skrivit av Stefan Fischerström

bilden är tagen från Movezine

STREAMINGTIPS! SE DEN NYA ACTIONKOMEDIN "GHOSTED" GRATIS PÅ APPLE TV+

Steamingåremiär för en actionpackad rulle med Ana de Armas och Chris Evans i huvudrollerna så här gör du att se den gratis

Filmen Ghostad" har bland alla genrer du kan önska dig - action, romantik och komedi.

Nu har den premier på Apple TV+ där vi får se Ana Armas och Chris Evans i huvudroller.

Om du redan har ett konto så säger vi grattis till dig, men vad gör du då om inte har Apple Tv+ jo, startar provperioden som är gratis i 7 dagar. då kan du ta del av Ghosted om och om igen eller snarare se många apple filmer och serier du bara kan på 168 timmar

skrivet av Stefan Fischerström

testen är lånad av Movezine

FÖRSTA BILDERNA FRÅN SOMMARENS STORFILM "MISSION:IMPOSSIBLE 7

12 juli blir det äntligen en biopremiär för storfilmen Mission: Impossible-Dead Reckoning Part One med Tom Crusie Tillbaka som Ethan Hunt. se de första bilderna!

Det har varit en lång väg för "Mission: Impossible Dead Reckoning Part One", den sjunde filmen i franchisen. Egentligen skulle den får sin premiär redan sommarn 2021, men på grund av pandemin flyttades den till hösten 2022- sedan till slut den 12 juli i sommar.

Men det var ett tag sedan vi hörde något om filmen men nu har Entertainment Weekly Publicerat sprill nya bilder

Denna gången är det Christofer McQuarrie som har regisserar, som tidigare har gjort "Mission Impossible: Rouge Nation" och "Mission Impossible: Fallout". Självklart är Tom Cruise tillbaka som Ethan Hunt. och vi kommer att får se ett beckat ansikte som heter Rebecca Ferguson och Vanessa Kirby i sina roller. Hayley Atwell som (Agent Carter) och Esai Morales som "Ozark" ansluter som nya karaktärer.

skrivet av Stefan Fischerström

HEJDÅ. C MORE! STREAMINGTJÄNSTEN FÖRSVINNER INOM KORT FLYTTAR IN PÅ TV4 PLAY

Efter sommaren slås C More och Tv4 Play ihop till en samma plattform

Snart får vi en streamingtjänst mindre att tänka på. Efter sommaren slås C More och Tv4 Play ihop till en och samma plattform som fortsättningsvis kommer att heta Tv4 Play.

För Tv 4:s publik blir det mesta som vanligt och användarna hittar fortfarande sina program på Tv4 Play utan kostnad. på den nya tjänsten blir samtidigt C mores betalande användare i stället plus användare på Tv4 play där det blir möjligt att strama samma innehåll som tidigare var på C more. Där ingår bland annat Beck filmerna och serier som "Fartblinda" "och Kapningen"

På Tv4 blir det också möjligt att välja att titta på innehåll med eller utan reklam.

Tv4 hela Sveriges Tv kanal och alla kan fortfarande samlas framför "Masked Singer Sverige" på fredagar, utan kostnad. Samtidigt kommer C more användare att känna igen C mores utbud, men i en ny tjänst. På samma gång ger vi hela Sverige möjlighet att streama exempelvis sport, drama, underhållning och nyheter på Tv4 Play. Det finns också möjlighet

att titta på innehåll med eller utan reklam, säger Mathias Berg, Vd Tv4 i ett pressmeddelande

Hur exakt övergången ska se ut för C Mores Befintliga kunder, det kommer att meddelas längre fram

Skrivet av Stefan Fischerström

"THE CONJURING 4" HAR EN OFFICIELL TIITEL

och det tyder på den sista filmen i skräck-franchisen.

Under Warner bros Presentation på CinemaCon-mässan ikväll presenterades titeln för nästa "The Conjuring".

den kommer att Heta "The Conjuring: Last Rites", vilket inbär att den är den sita filmen i den här populära skräck franchisen den lever får väl se. Klart är i alla fall att Patrick Wilson och Vera Farmiga återvänder i rollerna som paret Ed och Lorraine Warren, som deras till spöken och paranormala fenomen.

När filmen har Premiär det vet vi inte en

skrivet av Stefan Fischerström

"THE FLASH" HYLLAS SOM EN AV DE BÄSTA SUPERHJÄLTEFILMERNA NÅGONSIN

Sommarens DC-film har fått kritikerna på fall: Action, känslor, humor och nostalgi

Den får inte premiär förrän 14 juni, men redan inatt fick den första publiken möta "The Flash" Warner Bros valde att premiärvisa filmen på CinemaCon mässan i Las Vegas. onekligen med ett stakat förtroende för sin nya superhjälte rulle. och de behövde inte ångra sig.

"The Flash" låter oss återse Ezra Miller som Barry Allen. den supersnabbe hjälten med kvick tunga. i sex år efter Justice League, Kritikerna som var på pals på biografägarnas mässa är lyriska i sina första omdömen i sociala medier. här väntar en emotionell. nostalgi packad och humoristisk nörd fest, om man ska tro alla entusiastiska inlägg från ett gäng snubbar med Film bloggar

skrivet av Stefan Fischerström

NETFLIX HAR 9 ANIMERADE FILMER PÅ VÄG UNDER 2023-2024 HÄR ÄR ALLA DETALJER

Svambob, Ultraman och Adam Sandler lovar att underhålla barn och familjer der närmaste året.

Det saknas inte animerade projekt hos Netflix. Streamingtjänsten av slöjar nu inte mindre än nio kommande projekt under de kommande åren, som sträcker sig från action och äventyr till fantasy och komedi.

vi ska bland annat få återse Svampbob Fyrkant och de fjäderklädda hjältarna ur "Flykten från hönsgården". Men publiken får även möta ödlan Leo, enhörningen Thelma och japanske superhjälten Ultraman. Läs mer om filmerna och se de första bilderna här

1. Nimona har premiär i sommar

En riddare i en futuristisk medeltidsvärld blir anklagad för ett brott. och den enda som man rentvå honom är den skepnads skiftande tonårsvarelsen Nimona som han svurit på att dräpa. äventyrsfilm med röster Chloe Grace Moretz och Riz Ahmed

2. Apkungen har premiär i sommar

Actonpackad familjekomedi som karismatiska Monkey som utmanar hundra demoner, en excentrisk Dragen King och sitt egna ego. Kan vänskapen med en ung flicka från byn ändra på hans själv fokuserade attityd? Anthony Stacchi.

3. Leo har premiär i höst

Adam Sandler lånar ut sin röst till 74 åringen ödlan Leo, maskot för en skolklass i Florida. Han får veta att han bara har ett år kvar att leva och börjar planera sin flykt.

4. Flykten från kycklingen fabriken

Hyllade stop-motion-filmen "Flykten från hönsgården" (2000) får en efterlängtad uppföljare i höst. Här får vi möta karaktärerna på nytt efter sin modiga flykt, men Ginger upptäcker ett nytt hot. Nya röster i rollistan, bland andra Thandiwe Newton ("westworld") och Zachary Levi

5. In Your Dreams premiär 2024

Ett komiskt äventyr om flickan Stevie som tillsammans med sin bror Elliot reser till drömmarnas land för att få sin önskan uppfylld: de vill rädda föräldrarnas äktenskap. Trots sina olikheter upptäcker syskonen hur mycket de behöver varandra.

6. Sving Bikini Bottom: The Sandy Cheeks Move primär 2024

Flytta på dig, Svampbob Fyrkant! Nu är det dags för ekorren Sandy Cheeks att ta rampljuset i en egen långfilm. När deras hem Bikini botten är i fara reser de två vännerna till Texas för att avstyra en ondskefull plan.

7. That Christmas premiär 2024

Richard Curtis ("Love Actually") skrev barnböckerna som nu blir filmdebut i händerna på animatören Simon Otto ("Draktränaren"). Här får vi en serie sammanlänkade historier om ensamhet, kärlek, vänskap och så Jultomten förstås.

8. Thelma the Unicorn premiär 2024

Historien om Thelma, en liten ponny som drömmer om att bli glamorös stjärna. Plötsligt förvandlas hon till enhörning och blir världskänd. Men det nya livet kommer med en baksida. Jared Hess ("Napoleon Dymanite") har regisserat ihop med Lynn Wang.

9. Ultraman premiär 2024

Anime om baseballstjärnan Ken Sato som återvänder hem till Japan för att axla manteln som superhjälten Ultraman. Men att rädda världen visar sig bli en tuff utmaning när han också måste uppfostra sin ärkefiendes barn.

skrivet av Stefan Fischerström

SUPER MARIO BROS. FILMEN" ÖVERTRÄFFAR NINTENDOS FÖRVÄNTNINGAR

"Super Mario"-spelens skapare Shigeru Miyamoto är ödmjuk inför de enorma framgångarna som filmen har nått över hela världen.

Sedan "Super Mario Bros. Filmen" hade biopremiär har den nått oerhörda framgångar och blev nyligen den mest inkomstbringande tv-spelsfilmen genom tiderna.

Då hade den dragit in omkring 427 miljoner dollar, men nu närmar den sig en summa på 1 miljard dollar över hela världen. Detta innan den ens haft biopremiär i Japan, där spelen filmen är baserad kommer ifrån.

I en intervju med japansk press diskuterar Mario-skaparen Shigeru Miyamoto om framgångarna och det relativt blandade mottagandet den har fått.

- Jag hade en nivå av förväntningar på att den här filmen också skulle göra bra ifrån sig som nöjesparken Super Nintendo World, men jag blev mycket förvånad över att den gick utöver vad jag kunde ha föreställt mig när den äntligen kom ut sa han, säger han.


Man behöver lite tur för att nå den här nivån av framgång för en film. Medan många utländska kritiker har gett filmen relativt låga betyg, tror jag att det också bidrog till filmens rykteoch buzz, fortsätter Miyamoto.

Jag tycker dock att filmen gav mig mer eller mindre det jag önskade mig av en Super Mario-film – ett underhållande och färgstarkt äventyr – precis som spelen.


Shigeru Miyamoto började på Nintendo 1977 och skapade senare arkadspelet "Donkey Kong", som blev en enorm hitt över hela världen. 1985 släpptes "Super Mario Bros." till Nintendo Entertainment, som utan tvekan satte både Nintendo, den hoppande rörmokaren och konsolen på kartan.


Han är även skaparen bakom spelserier som "The Legend of Zelda, "Star Fox" och "Pikmin".

"Super Mario Bros. Filmen" har biopremiär i Japan den 28 april.

skrivet av Stefan Fischerström

JOEL KINNAMAN BORTFÖRD AV UTOMJORDINGAR

Den svenske filmstjärnan försöker undkomma en alien-invasion i "District 9"-regissörens nya film "They Found Us".

När Joel Kinnaman inte åker karuseller på Gröna Lund så gör han sig redo för att spöa aliens. Vår svenske Hollywoodexport kan få leka Ellen Ripley i kommande thrillern "They Found Us", skriver Hollywood Reporter.

Kinnaman kommer få spela pappan som åker ut i vildmarken med sin dotter för att lappa ihop en trasslig relation. Snart får de annat att tänka på. En läskig utomjordisk varelse är ute efter dem, och de måste kämpa för att inte bli bortförda till en annan värld.

För regin står Neill Blomkamp, känd för hyllade science fiction-filmer som "District 9" och "Elysium".

Inspelningen sker i Australien senare i år. Men vi ska också få se Kinnaman i fler spännande genrefilmer: bland annat John Wood hämndrulle "Silent Night" och i en psykologisk thriller med Nicolas Cage.

TRAILERPREMIÄR: HERCULE POIROT LÖSER MORD I VENEDIG I NYA THRILLERN

I nya filmen “Mord i Venedig”, baserad på Agatha Christies rysare befinner sig den mustaschprydde detektiven i Italien.

Redan i september återvänder Kenneth Branagh som Hercule Poirot i “A Haunting in Venice”. Istället för Nilen, eller ombord ett tåg, är miljön i tredje filmen härliga Venedig. I samband med branschmässan CinemaCon har Disney visat upp en trailer inför den kommande rysaren.

Till skillnad från de tidigare filmerna “Mordet på Orientexpressen” och “Döden på Nilen” har den tredje filmen inte en lika stjärnspäckad rollista. De största namnen för denna film är Tina Fey (“30 Rock”), Oscarsvinnaren Michelle Yeoh (“Everything Everywhere All at Once") samt Jamie Dornan (“The Fall”).

“A Haunting in Venice” bygger på Agatha Christies roman “Mord på Allhelgonadagen”. Denna deckare är en av de mindre berömda Poirot-berättelserna, men det verkar regissören och huvudpersonen Branagh inte vara ett dugg bekymrad över.

- Baserat på ett komplex, men mindre känt mysterium, som utspelar sig på Halloween i en hänförande stad, är det en fantastisk möjlighet för oss som filmskapare. Vi njuter av chansen att leverera något verkligt häpnadsväckande för vår lojala filmpublik, berättade Branagh i en intervju med Variety.

I denna berättelse som utspelar sig i Italien under efterkrigstiden, blir Poirot bjuden till ett halloween-party. Spårar festen? Yes, precis som vanligt blir en gäst mördad och det är upp till den berömde detektiven att ännu en gång lösa fallet.

Amerikansk premiär för “A Haunting in Venice” blir den 15 september.

skrivet av stefan fischerström

NYA "EXORCISTEN" HAR FÅTT EN OFFICIELL TITEL

Dags att bli troende. "The Exorcist: Believer" heter nu filmen som ska fortsätta på skräckklassikern. Premiär i höst.

Nyhetsskörden från CinemaCon fortsätter, och under natten var det dags för Universal att visa upp sina kommande storfilmer.

Bland dem finns en ny "Exorcisten" i regi av David Gordon Green, och enligt producenten Jason Blum ska filmen "utöka och uppdatera originalfilmen" precis som Green gjorde med sin "Halloween"-trilogi.

Originalet är förstås 1973 års "Exorcisten" av William Friedkin, där Max von Sydow försökte driva ut demoner ur en svärande liten flicka. Huvuden snurrade så det stod härliga till, och även efter 50 år anses den vara en av tidernas bästa skräckfilmer.

Men lyckligtvis har de skippat trenden att en reboot ska bära samma titel. Den nya filmen döps om till "The Exorcist: Believer", och kommer följa en far (Leslie Odom Jr) vars två döttrar blir besatta av ondskan. Originalskådisarna Linda Blair och Ellen Burstyn medverkar också i någon kapacitet.

Och det har även bekräftats att filmen blir den första i en trilogi, skriver IGN. CinemaCon-publiken fick också se en läbbig första trailer som enligt Indiewire "skrämde skiten" ur alla. Låter lovande... Var på din vakt, den borde släppas online inom kort.

"The Exorcist: Believer" får biopremiär i oktober.

skrivet av Stefan Fischerström

JACK BLACK AVSLÖJAR VAD "KUNG FU PANDA 4

En fjärde "Kung Fu Panda" är på gång med regissören Mike Mitchell. Nu har skådespelaren Jack Black avslöjat detaljer om vad den fjärde filmen ska handla om.

I augusti förra året meddelades det att en ny "Kung Fu Panda" är på väg, vilket kommer att bli den fjärde delen i filmserien. Den senaste filmen hade premiär 2016, och nu sju år senare är det alltså dags för ännu en uppföljare. Men vad kommer den fjärde filmen handla om? Det har Jack Black, som gjort rösten till huvudkaraktären Po i alla tidigare filmer, berättat om på CinemaCon i Las Vegas i veckan.

"Kung Fu Panda 4" kommer att handla om hur Po lämnar Fredens dal för att åka till storstaden, men där kommer en oväntad personifiering av ondska vänta honom. En ny skurk, som kommer att heta Kameleonten, har anlänt och han är ingen man vill bråka med då han har en förmåga att tillkalla fiender från Pos förflutna. Det inkluderar Master Shifus tidigare elever och en påfågel, Lord Shen, som vill bli av med pandor en gång för alla.

Förutom att Po måste bekämpa sin starkaste fiende hittills måste han även hitta en ersättare till att bli Dragon Warrior, då han inte kan vara det för alltid.

Den fjärde filmen kommer att regisseras av Mike Mitchell som tidigare har gjort filmer som "Trolls" och "The Lego Movie 2: The Second Part". Black återvänder i sin roll som pandan Po, men vilka fler skådespelare vi kommer att få höra vet vi ännu inte.

Biopremiär 8 mars 2024.

skrivet av Stefan Fischerström

FEST X

Den sista delen i fartfyllda “Fast and the Furious”-sagan heter “Fast X Part 2” och är två år bort.

Trots att “Fast X” släpps redan i maj börjar planerna för dess uppföljare att avtecknas. Collider skriver att den elfte “Fast and the Furious"-filmen kommer köras in på biograferna under 2025.

Filmen, som lustigt nog inte får titeln “Fast 11” - utan “Fast X Part 2” är den sista delen i sagan som började 2001. Nyheten om den elfte filmen kommer i samband med att branschmässan CinemaCon hålls i Las Vegas. Här var Vin Diesel och resten av casten på scen och pratade om filmen.

- "Fast” är nu den längsta pågående franchisen i filmhistorien med samma skådespelare som spelar samma karaktärer. Tack för allt, och tack för att ni gjorde oss till världsomfattande. Vi hoppas kunna göra er stolta, berättade Diesel inför publiken.

I “Fast and the Furious"-filmerna får vi följa Dominic Toretto (Vin Diesel) och hans gäng som alla är tokiga i att köra. Action blandas med snabba biljakter samt farliga kupper och i varje film möts vi av en ny skurk som måste besegras.

Efter 10 filmer och en spinoff, avslutas serien med “Fast X Part 2”. Regissören bakom den tionde filmen, Louis Leterrier, återvänder till uppföljaren. Två år dröjer innan premiären, men vi vet inte vilket datum det handlar om i nuläget.

OFFICIELLT: SKRÄCKFILMEN "SMILE" FÅR UPPFÖLJARE

Höstens oväntat framgångsrika rysare drog in över 200 miljoner dollar på bio.

Paramount-cheferna kan kosta på sig ett stort leende, för skräckfilmen "Smile" blev en ruggig bioframgång i höstas. Filmen spelade in hela 217 miljoner dollar, inte illa alls - med tanke på att den egentligen skulle gått direkt till streaming. Den kostade enbart 17 miljoner dollar att producera.

Och ikväll blev det officiellt med en uppföljare. "Smile 2" bekräftades under pågående CinemaCon-mässan i Las Vegas av filmbolagets VD.

I den första filmen mötte vi Dr. Rose Cotter (Sosie Bacon), en psykiater som ser en patient ta sitt liv mitt framför hennes ögon. Rose blir därefter drabbad av en förbannelse där leende människor förföljer henne och hon själv är dömd till att dö inom några dagar.

Parker Finn regidebuterade med en egen sjukt läskig kortfilm som förlaga. Vad ska tvåan då handla om? Det är inte känt, men Finn har tidigare gett vissa ledtrådar:

- Jag skapade "Smile" såklart som en fristående historia. Jag trodde aldrig att det skulle finnas en sån efterfrågan på en uppföljare. Men därmed sagt tror jag att det finns saker i filmen som vi medvetet inte har utforskat, som kan vara spännande att dyka in i, säger han till MovieWeb.

"Smile" finns nu att streama på svenska SkyShowtime. Vad tycker ni som sett filmen? Kommentera gärna.

RIHANNA ÄR KLAR FÖR NYA "SMURFARNA

2025 är det dags för ännu en smurf-film, men denna gången av Paramount Pictures. Nu meddelades det att världsartisten Rihanna är klar för en av huvudrollerna.

Det har gått ett tag sedan vi fick en smurf-film, men nu är det dags igen.

De tre tidigare filmerna, senaste från 2017, kommer från Sony - men denna gången ska Paramount Picturces utveckla en helt ny film. Det betyder också att vi kommer att få höra helt nya skådisar bakom karaktärerna och Deadline skriver nu att en världsartist är klar för rollen som smurfen Smurfette, nämligen Rihanna.

Det var under CinemaCon i Las Vegas i veckan där Rihanna själv meddelade att hon kommer att spela en "blå liten badass". Inte nog med det ska artisten även vara med och producera filmen och skriva originallåtar.

ihanna i filmen "Battleship".

Filmen kommer att regisseras av Chris Miller som tidigare har gjort "Shrek den tredje" från 2007. Exakt vad den nya smurfarna ska handla om vet man ännu inte, förutom att det kommer att bli en musikal. Filmen har heller inte fått någon officiell titel.

Planerad biopremiär är det 14 februari 2025.

skrivet av Stefan Fischerström

I HELGEN SLÄPPS ALLA 25 JAMES BOND-FILMER PÅ PRIME VIDEO

Amazon har drabbats av Bondfeber! På söndag landar samtliga filmer om agent 007 på streamingtjänsten Prime Video.

För inte så längesen köpte Amazon upp MGM med hela dess filmbibliotek. Där ingår såklart hela James Bond-serien, och nu är det dags för agent 007 att göra entré på Prime Video i Norden.

På söndag den 30 april släpps alla 25 filmerna om James Bond - från biodebuten i "Dr. No" år 1962 där Sean Connery axlade rollen, till Daniel Craigs senaste actionpackade äventyr i "No Time to Die" (2021) - exklusivt på streamingtjänsten. Sex välklädda gentlemän har spelat den ikoniske superspionen under loppet av hela 60 år i en av tidernas mest älskade franchiser.

Den rätta ordningen att se James Bond-filmerna:

1. Agent 007 med rätt att döda ("Dr. No", 1962)

2. Agent 007 ser rött ("From Russia With Love", 1963)

3. Goldfinger (1964)

4. Åskbollen ("Thunderball", 1965)

5. Man lever bara två gånger ("You Only Live Twice", 1967)

6. I hennes majestäts hemliga tjänst ("On Her Majesty’s Secret Service", 1969)

7. Diamantfeber ("Diamonds Are Forever", 1971)

8. Leva och låta dö ("Live and Let Die", 1973)

9. Mannen med den gyllene pistolen ("The Man with the Golden Gun", 1974)

10. Älskade spion ("The Spy Who Loved Me", 1977)

11. Moonraker (1979)

12. Ur dödlig synvinkel ("For Your Eyes Only", 1981)

13. Octopussy (1983)

14. Levande måltavla ("A View to a Kill", 1985)

15. Iskallt uppdrag ("The Living Daylights", 1987)

16. Tid för hämnd ("License to Kill", 1989)

17. GoldenEye (1995)

18. Tomorrow Never Dies (1997)

19. Världen räcker inte till ("The World is Not Enough", 1999)

20. Die Another Day (2002)

21. Casino Royale (2006)

22. Quantum of Solace (2008)

23. Skyfall (2012)

24. Spectre (2015)

25. No Time to Die (2021)

skrivet av Stefan Fischerström

SUCCÉKOMEDIN MED VINCE VAUGHN FÅR UPPFÖLJARE - 20 ÅR SENARE

Det blir en andra match för Vince Vaughn som återvänder i rollen som Pete i uppföljaren till "Dodgeball - En komedi som siktar lågt" från 2004.

Minns ni komedin "Dodgeball - en komedi som siktar lågt"? Filmen blev faktiskt en succé 2004 med bland annat Vince Vaughn och Ben Stiller i huvudrollerna. Nu skriver Deadline att filmen kommer att få en uppföljare hos 20th Century Studios.

Självklart kommer Vince Vaughn att återvända i rollen som Pete LaFleur. 2004 var det Rawon Marshall Thurber ("Familjetrippen") som regisserade, men om han kommer att återvända till uppföljaren vet vi ännu inte. Och om Vaughn kommer att få sällskap av någon mer skådis från första filmen får vi se.

"Dodgeball - en komedi som siktar lågt" var en sportkomedi som tjänade in över 168 miljoner dollar, på bara en 20 miljoners budget. Filmen handlar om gymägaren Pete (Vaughn) som håller på att försättas i konkurs, men hans stamkunder föreslår att de borde ställa upp i en spökbollsturnering där prispengarna ska rädda företaget. Men när Petes onda konkurrent White Goodman (Stiller) får reda på detta så ställer han också upp i turneringen, med ett lag bestående av världens bästa spökbollsspelare.

Exakt vad uppföljaren ska handla om är fortfarande okänt.

Ser du fram emot en fortsättning på komedifilmen?

SE DEN FÖRSTA BILDEN PÅ ALICIA VIKANDER SOM DROTTNINGEN AV ENGLAND

På filmfestivalen i Cannes i år premiärvisas Alicia Vikanders nya film "Firebrand", som spelar Englands drottning Katherine Parr - se den första bilden!

Äntligen är vår alldeles egna Alicia Vikander aktuell med en helt ny film!

Denna gången kommer hon att spela den engelska drottningen Katherine Parr i det historiska dramat "Firebrand". Nu har vi fått den allra första bilden från filmen där vi få se Vikander som Englands drottning.

Firebrand" handlar om Katherine Parr, den sista och sjätte frun till kung Henry VIII. Medan kungen är ute och krigar utomlands utses Katherine som den nya regenten och hon gör allt för att driva på en ny framtid baserat på hennes radikala protestantiska övertygelser. När en sjuk och paranoid kung återvänder vänder han sin vrede mot radikalerna och anklagar Katherines barndomsvän för förräderi och bränner henne på bål. Katherine gör nu allt för att kämpa för sin egna överlevnad, med hoppet om en framtid fri från tyranni.

Jude Law kommer att spela kung Henry och vi kommer även att få se Erin Doherty ("The Crown"), Simon Russell Beale ("Benediction") och Sam Riley ("Maleficent: Mistress") i roller.

Bakom filmen står den brasilianska regissören Karim Aïnouz, som här gör sin allra första engelskspråkiga film. Manuset är skrivet av Henriette och Jessica Ashworth som tidigare har skrivit serien "Killing Eve".

"Firebrand" kommer att premiärvisas på filmfestivalen i Cannes i år, men när det blir biopremiär för oss vanliga dödliga får vi se