VR

PSVR 2 SLÄPPS TIDIGT NÄSTA ÅR

PSVR 2 till PlayStation nästa generations VR-headset, kommer någon gång i början av 2023.

Nästa generations PlayStation VR-Headset kommer någon gång under de första månaderna nästa år. det bekräfta PlayStations officiella Instagram-konto.

PSVR 2 är Sonys nästa virtuella Reality-headset, enligt Sony kommer PSVR 2 att ha en OLED-skärm med 2000x2040 pixlar och en uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz. Den använder eyetracking" (en sensor teknologi som kan läsa användas närvaro och se vart personen tittar i realtid och kommer att ha 110 gardes synfält.

Sony har gott ut med ett meddelande också att PSVR 2 kommer att har 20 spel vid lanseringen. företaget utvecklar även exklusiva VR-spel för headsetet inklusive "Horizon: Call of the Mountain", baserat på den populära Horizon-serien.

Även om specifikationerna för PSVR 2 är imponerande och konkurrenskraftiga mot Oculus Quest 2 and Valve Index, är PSVR 2 fortfarande ett headset som är trådbundet och kräver en PlayStation 5 för att fungera. Dessa faktorer kan bli en motsättning jämfört med de trådlösa Meta-headseten, även om de fick en prishöjning tidigare i år.