BRÄDSPEL

POSTRÅNET – DEN FÖRSVUNNA DIAMANTEN

Typ: Brädspel

Spelare: 3–5

Ålder: 9+ år

Varaktighet: 30–45 Min

Språk: Svenska

Spel typ: Familjespel

Publisher: Alga

En fristående uppföljare till spelfavoriten Den försvunna diamanten. Här kommer uppföljaren till det populära spelet, perfekt för en äldre målgrupp som vill fortsätta äventyret. En fristående uppföljare till spelfavoriten. Diamanten är funnen och den ska skickas till Kung Edward VII i England som en födelsedagsgåva. Transporten sker med bil och det lurar rövare längs vägen, som kan ställa till det rejält. Den postförare som lyckas överlämna diamanten till kungen på hans födelsedag blir spelets vinnare.

Utforska nya äventyr, strategisera och kämpa för att vara den som triumferar och överlämnar diamanten till kungen. Beställ “Den försvunna diamanten postrånet” idag och njut av timmar med spännande spelglädje! Detta är ett utmärkt val för spelkvällar och olika sammankomster.

Innehåller:

Spelplan i 7 delar

Kortlek

Spelpjäser: bilar med plattfötter

Tygpåsar,

Ädelstenar (plast)

Tärning

Spelregler

Betyg 7/10

Skrivet av stefan fischerström

THE LORD OF THE RINGS: ADVENTURE

Sagen om ringen

Designer: Jay Little, Ryan Miller, Marcus Ross

Utgivare: RavensBurger

Spelare: 1–4 spelare

Speltid: 20–160 Minuter

Ålder: från 10+

I Sagan om ringen äventyrsbokspel har Saurons skugga fallit över Midgård, och den ena ringen måste förstöras. För att slutföra sitt skrämmande uppdrag måste spelare arbeta tillsammans för att hjälpa omhuldade Sagan om Ringen -karaktärerna att resa från The Shire till Mordors eldar, samtidigt som de undviker Saurons öga.

Denna tredje post i Ravensburgers "äventyrsbok"-linje är uppdelad i åtta "kapitel" som upplevs på åtta olika brädspels-"sidor". Varje nytt kapitel innehåller pussel och utmaningar som spelarna måste övervinna för att utveckla berättelsen. Spelet möjliggör flexibelt spel för solo- eller kooperativa familjespel, så att spelare kan välja sin äventyrsstil, och varje kapitel tar cirka tjugo minuter att spela.

Nackdelen är med spelet är att det finns ingen svensk manual till spelet och det är ganska svårt spel om man är inte bra på engelska

Betyg: 8/10

skrivet av stefan Fischerström

MUSS OCH HELIUM 123

Musse Och Helium 123-spel med siffror för barn från 4 år - Nordisk version

Utvecklare: Alga

Häng med Musse och Helium på ett roligt spel i siffrornas spännande värld. Här gäller det att samla siffror och räkna vänner för att fylla sin bricka. Med hjälp av "Musse & Heliums magiska rättningsglasögon" kan du se den hemliga självrättningsstigen som gör det enkelt för barnen att både spela och rätta sig själva. Spelet har 7 svårighetsnivåer så man kan spela utifrån barnets kunskapsnivå.

Innehåller

Tärning: 1-3

6 Dubbelsidiga spelbrickor

60 sifferkort

32 bildkort

2 Musse & Helium och Magiska Rättningsglasögon

Tack till Alga för Testet

Skrivet av stefan Fischerström

Betyg: 6/10

MUSSE & HELIUM ABC

Musse & Helium ABC

Antal spelare: 1-3

Speltid

Ålder: 4+

Regelspråk: Svenska

Så blir alfabetet kul, kul, kul, roligt! Låt alfabetet bli busenkelt, tillsammans med Musse och Helium! Lek fram kunskapen genom att sätta rätt bokstav på rätt plats. Med sju olika varianter att spela på, så finns det alltid nya sätt att lära. Dessutom gör djurstigen det möjligt för barnen att både spela och rätta själv.

Speltyp: Barnspel

Tillverkare: Alga

Skrivet av stefan fischerström

Tack till Alga för Testet

FAMILJESPEL HANDBOK FÖR SUPERHJÄLTAR

Ett familjespel som är baserat på de populära böckerna Handbok för Superhjältar.

Stadens farligaste skurk Wolfgang har tagit sig in på konstmuseet och stulit den mest värdefulla och kända tavlan, Maia-Lisa. Han har tagit den till sitt gömställe i utkanten av staden och placerat ut en massa hinder i staden för att Röda Masken och hennes medhjälpare Max, Nick och Robert inte ska kunna komma fram till honom och ta tillbaka tavlan. Han planerar även att fånga in superhjältarna för att kunna begå brott i staden utan att någon lägger sig i.

Kommer Röda Masken och hennes medhjälpare att hinna rädda tavlan och sätta Wolfgang bakom lås och bom innan han fångar dem? Till sin hjälp har de olika superkrafter. Mot sig har de olika hinder och tiden. Vem ska hinna först; Wolfgang eller någon av superhjältarna?

För: 2-4 spelare.

Speltid: ca 20 minuter.

Övrigt

8 år+

skrivet av stefan Fischerström

tack till kärnan för testet

BÄST I TEST

Bet i test är ett mycket roligt spel tycker jag det är ett spel för hela familjen mest är det för barn som stor kan spela det spelet med.

Är du en entusiast när det gäller spelkvällar med nära och kära? Då är "Bäst i Test" brädspelsversionen den perfekta underhållningen för dig. Ge dig själv och dina vänner möjligheten att tävla i spännande tester, precis som de du ser i det omtyckta TV-programmet. Nu kan du själv känna pulsen av att vara en del av "Bäst i Test".

I detta spel får alla spelare chansen att agera som både Babben och David. Utmana varandra och visa upp dina bästa färdigheter. Målet är att stå som den ultimata vinnaren och triumferande lyfta Babbens byst över huvudet!

"Bäst i Test" är en perfekt aktivitet för spelkvällar och sammankomster. Med en rekommenderad ålder från 9 år och plats för 3-6 spelare, passar spelet utmärkt för olika tillfällen. Den totala speltiden på 40-60 minuter gör det enkelt att planera och inkludera i ditt schema.

Här är två exempel på uppgifter från spelet:

"Bokstavstorn": Bygg ett torn av objekt som börjar på samma bokstav som ditt förnamn. Tornet måste vara självstående. Ni har 3 minuter på er. Det högsta tornet när tiden är ute vinner. Tiden börjar när alla ger tummen upp.

"Säg ditt förnamn långsammast": Utmana dina vänner att säga sina förnamn så långsamt som möjligt utan avbrott. Den som kan säga sitt namn längst tid vinner.

Ge dig in i spelets spännande värld och njut av skratt och tävlingsglädje. Beställ "Bäst i Test" brädspel idag och ta din spelupplevelse till en helt ny nivå!

Rekommenderad ålder: Från 9 år | Antal spelare: 3-6 | Speltid: 40-60 min

Skrivet av stefan fischerström

Tack vill alga för testet

BESKRIVNING

MIG TAKE AWAY – HEMMAKVÄLL ÄR FYLLT AV MASSA OLIKA FRÅGOR I EN SKÖN OCH UNDERHÅLLANDE BLANDNING SOM PASSA ALLA. TÄVLA MED DINA VÄNNER, UTMANA FAMILJEN, SKRATTA OCH LÄR NYTT TILLSAMMANS. SPELET ÄR MYCKET LÄTTSPELAT OCH PERFEKT ATT TA MED SIG PÅ RESA ELLER OM MAN VILL HAR FREDAGSMYS MED VÄNNERNA ELLER FÖR ROLIGA STUNDER. FRÅN 15 ÅR

SÅ SPELA DU

BESTÄM VEM SOM SKA BÖRJA SPELET. TUREN GÅR SEDAN VIDARE MEDURS. FRÅGAN LÄSES AV DEN SOM SITTER FÖRE I TURORDNING.

SLÅ TÄRNINGEN, SOM VISAR VILKA TVÅ FRÅGEKATEGORIER DU FÅR VÄLJA MELLAN. VISAR TRÄNINGEN VIT SIDA FÅR DU VÄLJA VALFRI KATEGORI.

SVARA DU RÄTT, SÄTT ETT KRYSS I SPELBLOCKET FÖR FRÅGANS KATEGORI OCH TUREN GÅ TILL NÄSTA SPELARE

SVARA DU FEL GÅR TUREN TILL NÄSTA SPELARE.

SVARA DU RÄTT OCH REDAN HAR ETT KRYSS I DEN KATEGORIN, SLÅ TÄRNINGEN IGEN OCH VÄLJ KATEGORI.

DEN SOM FÖRST HAR KRYSS I ALLA KATEGORIER VINNER.

TIPS

OM SPELET GÅR RUNT OCH FRÅGA PÅ ETT FRÅGEKORT REDAN HAR LÄSTS. KAN NÄSTA OLÄSTA FRÅGA PÅ SAMMA KORT ANVÄNDARES. OM SPELAREN SVARAR RÄTT FÅR DEN SÄTTA KRYSS I KATEGORIN SOM VALDES FRÅN BÖRJAN.

ROLIG SPELVARIANT

EN SPELLEDARE LÄSER UPP FRÅGORNA, EN I TAGET

SPELARNA SKRIVER NER SINA SVAR (PÅ ETT PAPPER ELLER MOBILEN) OCH SPELLEDAREN LÄSER SEDAN UPP DET RÄTTA SVARET.

ALLA SOM SVARAT RÄTT FÅR KRYSS I FRÅGANS KATEGORI.

SPELET FORTSÄTTER MED NYA FRÅGEKORT TILL EN SPELARE HAR KRYSS I ALLA KATEGORIER OCH VINNER.

VILL SPELLEDAREN VARA MED OCH SPELA. KAN ALLA FRÅGA PÅ ETT KORT LÄSAS UPP INNAN SPELLEDAREN VÄNDER PÅ KORTET OCH LÄSER SVAREN.

FAKTA

ÖVER 250 FRÅGOR

FEM FRÅGORKATEGORIER

SPELBLOCK, MIG-FÄRGTÄRNING, REGLER OCH PENNA

2–6 SPELARE. ELLER SPELA I LAG

SPELTID FRÅN 15 MIN

FRÅN 15 ÅR

TILLVERKAT I SVERIGE

TACK TILL MIG FÖR TESTET

RESSENSION AV STEFAN FISCHERSTRÖM

Beskrivning

MIG Take Away – Hemmakväll är fyllt av massa olika frågor i en skön och underhållande blandning som passa alla. Tävla med dina vänner, utmana familjen, skratta och lär nytt tillsammans. Spelet är mycket lättspelat och perfekt att ta med sig på resa eller om man vill har fredagsmys med vännerna eller för roliga stunder. Från 15 år

Så spela du

Bestäm vem som ska börja spelet. Turen går sedan vidare medurs. Frågan läses av den som sitter före i turordning.

Slå tärningen, som visar vilka två frågekategorier du får välja mellan. Visar träningen vit sida får du välja valfri kategori.

Svara du rätt, sätt ett kryss i spelblocket för frågans kategori och turen gå till nästa spelare

Svara du fel går turen till nästa spelare.

Svara du rätt och redan har ett kryss i den kategorin, slå tärningen igen och välj kategori.

Den som först har kryss i alla kategorier vinner.

Tips

Om spelet går runt och fråga på ett frågekort redan har lästs. Kan nästa olästa fråga på samma kort användares. Om spelaren svarar rätt får den sätta kryss i kategorin som valdes från början.

Rolig Spelvariant

En spelledare läser upp frågorna, en i taget

Spelarna skriver ner sina svar (på ett papper eller mobilen) och spelledaren läser sedan upp det rätta svaret.

Alla som svarat rätt får kryss i frågans kategori.

Spelet fortsätter med nya frågekort till en spelare har kryss i alla kategorier och vinner.

Vill spelledaren vara med och spela. Kan alla fråga på ett kort läsas upp innan spelledaren vänder på kortet och läser svaren.

Fakta

Över 250 frågor

Fem frågorkategorier

Spelblock, MIG-färgtärning, regler och penna

2–6 spelare. Eller spela i lag

Speltid från 15 min

Från 15 år

Tillverkat i Sverige

Tack till Mig för testet

Ressension av Stefan Fischerström